0303-183 90 info@iltrullo.se

Om oss

 

Varifrån kommer namnet Trattoria il Trullo?

TRATTORIA = Italienska för en liten, lokal restaurang.
IL TRULLO = ”Trullo-huset”.

”Trullo”-husen, som bara finns i Apulien i södra Italien, är gamla boningshus. De är ofta upp till 1000 år gamla och ett kännetecken för Apulien. Det finns en stad som bara består av dessa Trullo-hus, Alberobello.

Trullo-husen är forna och cylindriska små stenhus. I Alberobello ligger de i rader längs de trånga små stengatorna i staden. Ovanför de vittvättade väggarna reser sig de koniska taken i gråsvart sten. Interiören består av ett runt rum med en konisk takhöjd. De tjocka stenväggarna gör att husen behåller värmen under vintern samt gör det svalt och skönt på sommaren. Turismen ökar kraftigt i Apulien, delvis på grund av dessa annorlunda hus, som även går att hyra som semesterboende. Väl värda ett besök!

Om vår mat

För Trattoria il Trullo är det viktigt är att använda färska, säsongsanpassade råvaror av bästa kvalitet. Mycket importeras också direkt ifrån Italien för att göra det så äkta italienskt som möjligt. Pizzadegen som görs för hand varje dag, består t ex av ett importerat italienskt durumvetemjöl, specialanpassat för pizza…

Den traditionella italienska maten kombinerat med de äkta italienska pizzorna är något som är mycket uppskattat på den lilla trattorian i Kungälv!